Sweet potatoes&rosemary
Preheat the oven to 220C/420F.
In a large bowl, toss together the chopped sweet potatoes, garlic salt/garlic, chopped fresh rosemary leaves and a little bit of olive oil. Transfer the potato mixture to a baking sheet, spreading the potatoes out into a single layer. Bake the potatoes until tender, 15 to 20 minutes, depending on the size and oven temperature. Toss with salt to taste. Dip: low-fat greek yogurt mixed with garlic powder. Enjoy!
Az édesburgonyát a hagyományos krumpli egészséges alternatívájaként használhatjuk, ráadasul sokkal finomabb is! Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Hámozd meg, vágd csíkokra/kockákra az édesburgonyát, vágj apróra friss rozmaringot és keverd össze az egészet fokhagyma fűszersóval/apróra vágott fokhagymával és egy kevés(!) olíva olajjal. Egy nagy lapos tepsit borits be sütőpapírral és helyezd el rajta a burgonya darabokat úgy, hogy elkülönüljenek egymástól! Mehet a sütőbe 15-20 perc alatt kész van. Mártogatós: zsírszegény görög joghurt fokhagyma fűszersóval ízesítve. Isteni! Probájátok ki, nem bántájtok meg! 🙂 Köretként vagy nasiként is ajánlom.