Az előző postnál szereplő brokkolis csirkével kapcsolatban több kérdés is érkezett, nem is számítottam rá, hiszen olyan egyszerűen elkészíthető! Szóval itt a recept hogyan kell elkészíteni lépésről, lépésre. Vigyázat, nagyon bonyolult lesz és körülbelül 15 teljes percet el fog venni az életeből ha megcsinálod! 🙂 Senki ne jöjjön a kifogásokkal, hogy “nincs ideje főzni”. :))
Hozzávalók:
- csirkemell
- vollkorn (teljes kiőrlésű lisztből készült) penne tészta
- brokkoli
- kókusz zsír
- só
- 1 teflon serpenyő, 2 fazék
Kezd azzal hogy vizet forralsz, valamivel több, mint 1 litert, mert a tésztához és a brokkolihoz is ez fog kelleni. Amíg felforr a víz, addig egy teflon serpenyőben pici kókusz zsírral (enélkül is működik, mert sajnos elég vizesek a boltban kapható csirkemellek) süsd ki az apróra vágott csirkemellet. Amíg a csirke sül, a brokkolit készítsd elő-legjobb a fagyasztott azok már eleve darabokra vannak szedve-, ha frissen veszed akkor csak vágd egyforma kisebb méretű darabokra és a felforrt víz egyik felét öntsd egy fazékba, majd tedd bele a brokkolikat és főzd nagyjából 10 percig, fedő nélkül. A forrásban lévő víz másik felébe öntsd a teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, hozzá egy csepp olíva olajat, ennek is kb 10-12 perc fog kelleni. Mire ez az idő letelik, a csirke is kész van, illetve minden más is, így nagyjából 20 percen belül elkészítettünk egy laktató, egészséges, friss ebédet, amiben találhatunk értékes fehérjét, jó minőségű, lassan felszívódó szénhidrátot (a tészta) illetve rostokat, amik az emésztést is segíteni fogják. Tálalásnál halmozzunk minden hozzávalót egy tányérra, keverjük és sózzuk meg, meglocsolhatjuk olíva vagy lenmag olajjal is hogy értékes zsírokat is bevigyünk a szervezetünkbe ezáltal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: